Pagini

vineri, 12 mai 2017

Despre valoare și adevăruri supărătoare

Dându-l în judecată pe Alexandru Pătrașcu, Tiberiu Soare a găsit cea mai bună cale pentru a readuce în discuție scandalul de la operă, care a culminat cu alungarea din România a Alinei Cojocariu și a lui Johan Kobborg, două valori mondiale ce ar fi trebuit implorate să rămână mereu, să inspire. 

Pare un proces-aberație, care ar putea deschide o dezbatere despre ceea ce înseamnă valoare, cultură, critică și tupeu.

Știu că, oricâtă dreptate ai avea, atunci când te așteaptă un proces în care ți se cer daune de 100.000 de euro, nimic nu poate fi considerat o situație comodă. Jumătatea plină a paharului, pentru Alexandru, va fi aceea că va afla că are foarte mulți prieteni. Știu că nu își dorește asta, dar tărășenia va deveni un caz. Unul uriaș. 

Până adineauri, Alexandru era cel mai bun jurnalist cultural din România, deși nu s-a considerat niciodată jurnalist. Acum, Alexandru ar putea să devină un simbol. Deși, știu, nici asta nu își dorește. 

Tot ce vrea un om cu bun gust și simț al adevărului este să se bucure de un act cultural valoros (și pentru asta bate țara în lung și în lat și dă o fugă la Scala din Milano sau la Covent Garden), să vorbească cu artiști uriași ai momentului (care îl ascultă cu respect) și să împărtășească. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters