Pagini

miercuri, 29 iunie 2016

Petiție legată de un subiect la evaluarea națională de matematică

Problema buclucașă
M-am uitat pe subiectele Evaluării Naționale 2016 la Matematică. Îmi place matematica. Mi s-au părut ușoare. Îmi plăcea și când eram eu într-a opta, într-a noua, într-a doișpea. Subiectele au fost ușoare. Dar unul dintre ele, al 6-lea, a fost bizar. Cu schepsis. Pus acolo anume ca să-i încurce pe copii. V-ați prins?

Ziua în care zicem „Baftă!”

E ziua în care ajută orice. Fie și un trifoi cu patru foi (plus o floare cu cinci petale). Foto: Calin Hera

Fericirea adusă de cel mai bun prieten al omului. Miercurea fără cuvinte 26

Havel, probabil cel mai de treabă Saint-Bernard pe care l-aș fi putut avea vreodată. Foto: Calin Hera

Vă invit să participați la Miercurea fără Cuvinteeveniment săptămânal inițiat de Carmen și continuat de mine, împreună cu prietenii acestei adevărate sărbători a blogosferei.
Ce aveți de făcut? Este suficient să postați pe blogul vostru o fotografie sau un grupaj de fotografii, eventual ca răspuns la provocarea săptămânală pe care o voi face în primul minut al fiecărei zile de miercuri (sau, mai nou, marțea), și să aduceți linkul postării în tabelul de mai jos.
M-aș bucura să scrieți și câteva cuvinte la comentarii și să respectați regula „fără cuvinte” în postările voastre :).
Restul e distracție și, după cum ziceau strămoșii noștri, dacii, friendshipHave fun!



dada

marți, 28 iunie 2016

Fericita provocare de marți pentru miercurea fără de cuvinte

Domn din Shanghai, fericit că are un copil în brațe. Foto: Calin Hera
Sper să știți și, eventual să așteptați provocarea de marți pentru ziua de miercuri, partea fără cuvinte. Spus pe șleau: Miercurea fără cuvinte. Prin urmare, acesta este un mesaj special pentru participanții la MfC - dar oricine poate participa (detalii mai jos)! 

Din puțul gândirii președintelui FRF

Președintele FRF a găsit de cuviință să nu își asume vreo vină pentru dezastrul de la Euro 2016 și a produs o declarație demnă de rubrica „Din puțul gândirii”.

miercuri, 22 iunie 2016

marți, 21 iunie 2016

Provocarea extraordinară de marți pentru ziua de miercuri

După cum probabil știți, azi este marți, ziua în care anunț provocarea pentru ziua de miercuri. Miercurea fără cuvinte. Prin urmare, acesta este un mesaj special pentru participanții la MfC - dar oricine poate participa (detalii mai jos)! 

Tema propusă de azi pentru mâine, de care puteți sau nu să țineți cont: vă rog să aduceți în tabelul Miercurii fără cuvinte linkul către o postare a voastră în care să arătați/sugerați „vorbiți” despre ceva EXTRAORDINAR. Orice. Fără text, eventual doar cu explicații foto, așa cum se cuvine de Miercurea fără cuvinte.

Cu toții avem ceva EXTRAORDINAR de arătat. Acum avem ocazia!

Miercurea fără Cuvinte este un eveniment săptămânal inițiat de Carmen și continuat de mine, împreună cu prietenii acestei adevărate sărbători a blogosferei. Participanții trebuie să posteze pe blogul lor o fotografie sau un grupaj de fotografii, eventual ca răspuns la provocarea săptămânală pe care o face organizatorul marțea sau în primul minut al fiecărei zile de miercuri, și să aduceți linkul postării în tabelul special.


Restul e distracție și, după cum ziceau strămoșii noștri, dacii, friendship. Have fun!

miercuri, 15 iunie 2016

Croazieră pe Dunăre. Miercurea fără cuvinte 24

Croazieră pe Dunăre, în Austria. Îmi amintesc cu dor de acele zile frumoase. Foto: Calin Hera

Vă invit să participați la Miercurea fără Cuvinteeveniment săptămânal inițiat de Carmen și continuat de mine, împreună cu prietenii acestei adevărate sărbători a blogosferei.

marți, 14 iunie 2016

Dor de Miercurea fără cuvinte

Dor de Retezat. Amintire alb-negru din timpul liceului

E marți, anunț provocarea pentru ziua de miercuri. Miercurea fără cuvinte. Prin urmare, acesta este un mesaj special pentru participanții la MfC - dar oricine poate participa (detalii mai jos)! 

vineri, 10 iunie 2016

EURO 2016. Ce brânză va face România

Pregătire pentru meci. Foto: Calin Hera
Îmi doresc din tot sufletul să mă înșel, dar mi-e teamă că tot entuziasmul și toată încrederea din țară și din partea celor care au plecat la Paris (plătind 400 de euro pentru biletul la meci) se vor transforma acea dezamăgire atât de obișnuită nouă, românilor. 

miercuri, 8 iunie 2016

Moda umbrelelor colorate. Miercurea fără cuvinte 23

Umbrele colorate electorale, ridicate deasupra Lipscaniului hunedorean. Foto: Calin Hera 

Vă invit să participați la Miercurea fără Cuvinteeveniment săptămânal inițiat de Carmen și continuat de mine, împreună cu prietenii acestei adevărate sărbători a blogosferei.

marți, 7 iunie 2016

Ce provocare de marți spre miercuri (CULORI)

Căni suvenir cu portrete de oameni politici pe faleza din Balcic. Foto: Calin Hera
E marți, au trecut două zile de la alegeri, e provocarea pentru ziua de miercuri. Miercurea fără cuvinte. Prin urmare, acesta este un mesaj special pentru participanții la MfC - și oricine poate fi unul! 

luni, 6 iunie 2016

Oare preferă românii corupția și spațiile mici?

Radu Mazăre și-a făcut un titlu de glorie din calitatea de anchetat
Dacă ar fi candidat, Radu Mazăre ar fi câștigat. Probabil. Dar asta nu înseamnă numaidecât că, dintr-o dată, românii nu mai sunt antenți corupție și anticorupție. Înțelesul cred că trebuie căutat un pic mai adânc.

duminică, 5 iunie 2016

Singurul câștigător al alegerilor locale

Clotilde Armand, „franțuzoaica” lui Nicușor Dan, reprezintă principalul câștig al acestor alegeri. Poate singurul. Sursa: clotildearmand,ro
Alegerile locale 2016 au fost pierdute de toată lumea. Cu o excepție. Excepția de la Sectorul 1. Singurul câștig al acestor alegeri este faptul că o primărie de sector va fi probabil condusă de o doamnă nou-venită în politica românească. Clotilde Armand, „franțuzoaica” lui Nicușor Dan. Atât.

miercuri, 1 iunie 2016

Castelul Bucuriei. Miercurea fără Cuvinte 22

Vedere din Hunedoara. Castelul bucuriei de a fi acasă. Foto: Calin Hera

Vă invit să participați la Miercurea fără Cuvinteeveniment săptămânal inițiat de Carmen și continuat de mine, împreună cu prietenii acestei adevărate sărbători a blogosferei.

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters