Pagini

luni, 22 august 2016

Uniunea Europeană a câștigat Olimpiada de la Rio

UE, pe locul 1 în clasamentul medaliilor la Olimpiada de la Rio. Sursa: Parlamentul European
O perspectivă europeană asupra Olimpiadei de la Rio - într-un grafic postat pe pagina de Facebook a Parlamentului European, cu mesajul „Împreună suntem mai puternici”.
N-am verificat dacă această socoteală ia în calcul medaliile obținute de UK...

10 comentarii:

  1. Europarlamentarii nu pierd nicio ocazie de a intipari in mentalul colectiv ideea ca statele europene sunt o minunata federatie pe care o conduc ei si pe care o cred Statele Unite ale Europei. Europenii ar trebui sa-si faca timp sa-i creada bine intentionati? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce nu ar fi bine intenționați? Eu cred că oamenii de la comunicarea Parlamentului European și-au făcut bine treaba la faza asta. Apreciez.
      Restul discuției e mai complicat, complex și, desigur, foarte interesant. În ceea ce mă privește, sunt un suporter al Uniunii Europene. Cred că pentru România (și români) în special, pentru țările din Europa în general, e ceva bun, util, necesar.

      Ștergere
    2. Cand se doreste concentrarea puterii politice (si economice / financiare) in mai puţine mâini „artizanii” nu prea pot fi suspectati de intentii bune – pe principiul „uie zice” au cam fost distruse (pe la unii-altii) si industria si agricultura si altele.
      Teoretic, UE e benefica statelor (unora mai mult decat altora). Practic… fiecare stat din UE (la nivel de populatie) se crede inca independent, “de sine statator” si se bucura numai pentru medaliile castigate de cei din statul lor – nu-i emotioneaza faptul ca UE a castigat cele mai multe medalii. Inca mult timp de acum inainte europenii se vor identifica cu statul din care provin si mai puţin (spre deloc) cu UE.
      (U.K., in principal, si Polonia – deocamdata – par a nu mai considera Uniunea tocmai benefica; Spania, Italia, Grecia cârcotesc si ele)

      Ștergere
    3. Cunosc cârcotelile. Și În Ro sunt destui care se încălzesc pe margine pentru momentul potrivit.
      Știu și că europenii se bucură pentru medaliile țării lor, nu ale UE. Oricum, dacă nu există oficial, explicit, marea echipă a UE, așa va fi.
      În context, înțeleg și apreciez exercițiul de PR al Parlamentului UE, care a făcut acest infograf pe ideea lui „uite cum ar fi dacă”. E o picătură chinezească, ce se poate aplica la PIB, exporturi, destinații de vacanță, ciocolată (sic!), armată etc. Pasul următor ar fi acela de a-i convinge pe europenii de rând, la nivelul nevoilor lor imediate, de avantajele UE.
      Însă de obicei apreciezi ceva atunci când nu ai sau nu mai ai. Asta e o problemă.

      Ștergere
    4. Ar fi o greseala colosala ca Ro sa renunte la UE - desi ma indoiesc serios ca s-ar putea intampla. Ar fi o tragedie perfecta. :(
      Sa nu intelegi ca sunt (total) :) contra ideii de Uniune, doar ca ma "enerveaza" politicienii din RO care accepta toate bazaconiile (a se vedea numai Codex Alimentarius) si care mai si mint (din cand in cand) ca UE pretinde ca fel de fel de dispozitii legale trebuie implementate obligatoriu (de exemplu ideea raportarii bancilor catre ANAF, lunar, a rulajelor conturilor tuturor celor care au conturi in banci)... Cu rulajele, zic ei, au lasat-o balta pentru ca s-au sesizat unii si-au facut "urat" - se raporteaza altele.

      Ștergere
    5. Vorbind despre frumoasa relație a politicienilor (români și nu numai) cu UE, lucrurile devin mai complicate :)

      Ștergere
  2. e interesant insa totodata nu ma mira. si nu stiu de ce. zau

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Întrebarea firească e de ce nu te miră? :)
      Fiindcă în UE sunt multe țări (27 cu tot cu UK), deci însumate te aștepți să fie destule medalii.
      Dar tocmai asta e ideea: că UE înseamnă însumare (idei, valori, principii, economie etc.).

      Ștergere
  3. Intradevar Calin, e firesc sa fie asa, vb ta, 27 de tari e ceva, si numarul medaliilor este clar mai mare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iar mesajul tocmai ăsta e: că UE e mai puternică dacă cele 27 de țări sunt împreună

      Ștergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters