Pagini

vineri, 12 februarie 2016

Reabilitarea electorală a lui Robert Negoiță

Vedere din București. Bloc de reabilitat termic în zona Dristor. Foto: Călin Hera
Primăria Sectorului 3 se află în plină campanie de reabilitare termică a blocurilor aflate în principalele intersecții. Alegătorilor trebuie să le fie clar că se lucrează, că primarul e preocupat și că, desigur, sub înțeleapta lui ocârmuire, cartierul, întregul sector arată mai bine. Orașul întreg ar arăta mai bine dacă primarul Sectorului 3 și-ar exercita atât de eficient atribuțiile la scară generală. Etc. Clasic. Previzibil. De manual.

Povestea cu reabilitarea blocurilor pare una de succes. Pentru locatarii care au parte de așa ceva și plătesc foarte puțin sau deloc pentru asta, e bine. E foarte bine. Beneficiile sunt evidente. E bine și pentru cei care încă nu și-au văzut blocurile îmbrăcate în schele. Au la ce să viseze. Au ce-l întreba pe președintele Asociației de Proprietari. Nouă când ne vine rândul? „Ne vine, ne vine”.

Tactica utilizată de primarul Robert Negoiță de la 3 e simplă și previzibil eficientă. A găsit ceva cu impact vizual maxim. Buget generos. Dai un ban, dar știi că merită.

Planul strategic al reabilitării blocurilor din Sectorul 3 (PSRBS3) a fost suprapus peste Planul strategic de pregătire a alegerilor următoare (PSPAU). Imediat după alegeri, a început cu blocurile mai puțin vizibile, lăsând crema, blocurile din marile intersecții, pentru anul alegerilor. Pentru ca blocurile respective să râdă în soare, noi-nouțe, chiar atunci. Pentru ca alegătorii să le aibă sub ochi în ziua când vor merge la urne. Nici nu mai e nevoie de panouri electorale. Avem blocurile pe lângă care trece toată lumea, imposibil să nu le vadă. Genial, nu?

Context istoric. Robert Negoiță vine în siajul precedentului Negoiță de la 3, Liviu PDL. „Lasă, maică, că toți fură. Da' măcar ăsta o făcut ceva și pentru noi, n-o luat toți banii”. Acesta e principiul de aur.

Context urban. Parcul IOR e probabil cel mai frumos din București, blocurile reabilitate termic arată OK, gazonul s-a păstrat verde și după ce s-a topit zăpada, intersecțiile mari sunt mai dichisite, mă aștept să apară în curând tone de panseluțe, la șaormeria din Dristor e plin mereu, în Sectorul 3 a fost singura petrecere în aer liber de Revelion din tot Bucureștiul. Ce altceva îi mai poți cere unui primar?

Context politic. Robert Negoiță are aspirații mari. În cel mai prost caz, vrea să păstreze Primăria de la 3. În cel mai bun, să fie primar general și lider de partid. Cazul cel mai bun are un adversar în președintele PSD Liviu Dragnea. Aici se joacă, iar Robert Negoiță nu e genul care să taurul de coarne. Nu din proprie inițiativă. Cel puțin aceasta a fost impresia la încercarea de puci de astă-vară. Ba, chiar, recent, Liviu Dragnea i-a luat jucăria PSD București și i-a dat-o Gabrielei Firea, odată cu bastonul de probabil candidat la Primăria generală. Pare că, până una-alta, Robert Negoiță se joacă doar cu blocurile pe care le reabilitează frumos, în marile intersecții.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters