Pagini

luni, 18 mai 2015

Decizia PSD: JeSuis Liviu Dragnea

Liviu Dragnea. Sursa foto: gandul.info
PSD-ul lui Victor Ponta a decis azi să-l facă pe Liviu Dragnea Erou al Neamului Anti-Băsist (ENAB), pe logica următoare: Liviu Dragnea a fost condamnat pentru că a chemat oamenii la vot, ceea ce e profund democratic; toți liderii de partid au făcut/fac asta, mai puțin PDL-ul, care acum e PNL vopsit. Odată cu Liviu Dragnea, sunt condamnați practic toți cei 7,4 milioane care au votat pentru demiterea lui Băsescu (deși aflam zilele trecute că ceva peste un milion de voturi n-au fost pe bune, n. mea).


Pe cale de consecință, toți cei 7,4 milioane de votanți anti-Băsescu din anul 2012 ar fi trebuit condamnați; cum nu se poate așa ceva, n-ar mai trebui condamnat nici Liviu Dragnea, care, am precizat deja, e un erou și un monument de demnitate. Până la pornirea unei campanii tip Je Suis Liviu Dragnea mai e doar un pas. Unul pe care, dați-mi voie să pariez, nu-l va face nimeni, vreau să spun, nu mase de oameni (poate doar câțiva politruci, dacă se dă ordin pe unitate).

Pentru că este uriașă, infinită diferența dintre cazul Dragnea și cazurile Charlie Hebdo ori Piața Universității (când oamenii care protestau, unii mai mult decât respectabili, și-au pus în piept etichete cu cuvântul ”Golan” după ce Ion Iliescu, președinte al României pe atunci, i-a catalogat astfel).

A-i chema pe oameni la vot nu înseamnă fapte de corupție”, s-a apărat Liviu Dragnea. Dar nu despre asta este vorba, vă spun vouă, celor care ați deschis mai târziu televizoarele. Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare (1 an cu suspendare). Liviu Dragnea a fost acuzat de procurori, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o condamnare definitivă în acest caz, că Liviu Dragnea a înlesnit falsificare listelor elecotrale (atât permanente cât și suplimentare) ”prin adăugarea de persoane care nu au făcut cerere de vot cu urnă mobilă, care nu s-au prezentat la vot sau care nu se aflau în România la data referendumului, prin contrafacerea materială a semnăturilor acestora și introducerea în urne a unui număr de voturi corespunzător semnăturilor falsificate”.

   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters