Pagini

marți, 28 aprilie 2015

Verificare practică a unei teorii privind alegerea celor mai ieftine bilete de avion (P)

Câteva destinații de pe aerolines.ro
Fără să fi fost numaidecât mânat de vreo pornire considerată de unii firească, aceea de a-mi face un plan anume pentru minivacanța de 1 Mai, am ajuns din una-n alta să răsfoiesc un magazin de bilete de avion (Aerolines). Naiv, deci încrezător, am dat câteva căutări, să văd ce-ar fi de-o fi să fie. Rezultatele căutării țin cont de faptul că azi e 28 aprilie, iar plecarea ar urma să aibă loc pe 30 de aprilie, deci chiar last minute. Am cerut bilete dus-întors pentru doi adulți. Ce-a rezultat?


Prima mea încercare a fost Barcelona, în amintirea unui city break reușit din urmă cu câțiva ani. Cea mai bună soluție preţ/timp de zbor: Iberia, operat de Vueling Airlines, plecare la 01:45 din București, sosire 03:55 la Barcelona, preț  531 € + taxă de serviciu.

A doua oară am zis să încerc un drum la Dubrovnik (tot o nostalgie). În acest caz, cea mai bună alegere ar fi cu Austrian Airlines, plecarea din Bucureşti vineri, 1 mai, 08:10, sosire la 14:10, cu escală la Viena (patru ore de stat în aeroport). Preţ: 1.179 euro. Pentru întoarcere, plecarea e la 16:40, sosirea la 00:40, cu escală la Munchen de data asta şi zbor Lufthansa.

În fine, a treia încercare am zis să fie Roma. Aici am avut mai mult noroc, fiindcă am găsit zboruri mai scurte şi mai ieftine. Singurul dezavantaj: plecarea cam târzie, după-amiază, dar e un zbor bun pentru cei care lucrează vineri. Astfel, decolarea ar avea loc la 17:05, iar aterizarea la 18:20 (ore locale). La întoarcere se pleacă la 18:50 din Roma şi se ajunge la 22:05 în Bucureşti. Zbor cu Blue Air, preţ 384 euro, plus taxe.

Aceste date i-ar putea dezarma pe cei care nu știu că biletele luate în ultima clipă pot fi foarte-foarte scumpe (sau deloc). Noroc cu articole din presă care dezvăluie secretul prin care poți afla ziua EXACTĂ pentru cea mai bună ofertă. Am aflat astfel că sunt mai multe astfel de secrete: zborul să aibă loc într-o zi de marți, în orice caz nu vinerea, și să fie rezervat cu trei săptămâni înainte, respectiv cu 57 de zile înainte sau chiar cu fix 171 de zile înainte.

Am aplicat aceste recomandări și rezultatul a fost spectaculos: Barcelona mea a devenit accesibilă cu 190 de euro și doar trei ore de zbor!

#decisepoate
NOTĂ. Acest articol face parte dintr-o serie de texte din categoria „Pauza de publicitate”, marcate cu (P).



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters