Pagini

luni, 20 aprilie 2015

Kim Jong-un, pantofarul obez, care escaladează munții

Kim Jong-un fotografiat pe pisc. Sursa: Mediafax - printscreen
Comuniștii din Asia ne-au dat clasă întotdeauna. Ceaușescu a încercar el ceva-ceva, dar până la urmă nu i-a ieșit. Naivii spun că de aici i s-a tras. Singurul care se apropie, cât de cât, e Vladimir Putin, marele judoka, împușcător de animale fioroase, escaladator, înotător neînfricat și etc.


Dar nimeni nu-i poate ține piept lui Kim Jong-un, dictatorul cu privire rătăcită. Ultima ispravă: urmașul lui Kim Jong-il și Kim Il-sung cică a escaladat un munte de 2.750 de metri (vârful Paektu, cel mai înalt din Coreea de Nord - așa-zisa republică democrată). Ăsta e titlul. Aflăm mai apoi că a realizat măreața izbândă împreună cu un pluton de vânători de munte. Mă rog.

Partea haioasă se află în fotografiile-document date publicității ca să fie cât mai convingătoare știrea. Vârful nord-coreean, amenajat cu balustrade, lanțuri, monument, pare să fie accesibil pantofarilor. Căci Kim Jong-un asta este: un pantofar obez. Cel puțin așa ne arată fotografiile oficiale de la Phenian.

Ar trebui să ne rugăm în fiecare zi pentru nenorociții disperați din țara lui Kim Jong-un.

NOTĂ
Sursa foto și știre: site Mediafax, printscreen. Știrea inițială e pe Sky News. Găsiți acolo și povestea mitului inventat al muntelui Paektu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters