Pagini

miercuri, 11 februarie 2015

DNA reţinut (probabil cel mai sec comunicat de la anti-corupţie)

Comunicatul de presă al DNA referitor la reţinerea şi acuzaţiile aduse Elenei Udrea
DNA a publicat aseară probabil cel mi sec comunicat de presă din ultimele luni, de când nu trece o zi fără o reţinere de răsunet. Dacă, de obicei, aflăm inclusiv detalii spumoase despre faptele incriminate, în cazul celei mai spectaculoase reţineri a momentului, cea a Elenei Udrea, comunicatul e scurt & sec, poate fi învăţat pe de rost:




Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe celor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 10 februarie 2015, a inculpatei UDREA ELENA GABRIELA, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni:
- trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea);- trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România); - trafic de influență (fapte în legătură cu pretinderea și primirea a 500.000 de euro); - spălare de bani. 
Sunt patru fapte, două dosare clare (Microsoft şi e-România), suma de 500.000 de euro (fix suma despre care vorbea Elena Udrea că ar fi fost cerută de gen. Coldea pentru gen. (?) - n-am găsit altă rimă! - Ghiţă), plus spălarea de bani.

Ca să fiu sincer şi naiv până la capăt, trebuie să precizez că există detalii "spumoase" în arhiva DNA, detalii la care face referire şi comunicatul sec de azi-noapte: comunicatele 162, 164, 230 şi cele referitoare la Dorin Cocoş, ex-soţul Elenei Udrea.

Oricum, telenovela nu e gata, e cu va urma, dar nu ştiu dacă Elenei Udrea îi va funcţiona planul de a se metamorfoza într-un fel de Iulia Timoşenko carpato-danubiano-pontică. Am vrut să menţionez.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters