Pagini

luni, 27 ianuarie 2014

Divorţ internaţional, acum şi în Grecia

Încă o informaţie de interes: Comisia Europeană a dat undă verde deciziei Greciei de a se alătura celor 15 țări care au aderat deja la normele UE ce permit cuplurilor internaționale să aleagă țara a cărei legislație se aplică în cazul divorțului sau al separării lor de drept.

"Este foarte încurajator să vedem că încă un stat se alătură formei de cooperare consolidată care ajută cuplurile internaționale ce trec printr-un divorț. Cum libera circulație a persoanelor le permite bărbaților și femeilor din toată Europa să se întâlnească și să se îndrăgostească, trebuie să asigurăm securitatea juridică în caz de divorț", a declarat Viviane Reding, vicepreședinte al Comisiei și comisarul UE pentru justiție, citată de site-ul Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Potrivit sursei citate, regulamentul privind legea aplicabilă divorțului are drept scop să ofere asistență partenerilor mai vulnerabili pe durata procedurilor de divorț.
"Cuplurile internaționale pot conveni în prealabil asupra legii care li s-ar aplica în caz de divorț sau de separare de drept. Atunci când un cuplu nu reușește să ajungă la un acord în această privință, judecătorii vor avea o formulă comună pentru a stabili țara a cărei legislație se aplică. Regulamentul, care se aplică de la 21 iunie 2012, nu are niciun impact asupra legislației naționale privind divorțul sau căsătoria și nici nu prevede adoptarea de norme care afectează dreptul material al familiei din statele membre".

Potrivit Eurostat, în anul 2009 s-au înregistrat aproape 1 milion de divorțuri în UE, iar normele la care ne referim au scopul de a veni în ajutorul cuplurilor de cetățenii diferite, al cuplurilor care locuiesc separat în țări diferite sau al cuplurilor care locuiesc împreună într-o țară diferită de țara lor de origine și de a le feri de "proceduri complicate, lungi și traumatizante".

România face parte din cele 16 ţări UE unde sunt în vigoare normele UE ce permit cuplurilor internaționale să aleagă țara a cărei legislație se aplică în cazul divorțului sau al separării lor de drept.

Un comentariu:

  1. MESAJ DIN NEW YORK
    SENZATIONAL SI ABSOLUT TERMINAL !

    MISTERUL CRIMEI DIN MUNTII APUSENI ESTE REZOLVAT !

    SEFUL OPERATIUNII CRIMINALE DE TRAFIC DE ORGANE ESTE
    ARAFAT. O PARTE DIN BANI AJUNG LA PONTA !

    DOCTORUL ZAMFIR UN VECHI TRAFICANT DE ORGANE

    Un material realizat cu camera ascunsa a scos la iveala practicile socante de la Institutul Clinic Fundeni din Bucuresti. Medici de aici se ocupa cu traficul de organe…….
    Pretul pentru un rinichi este 30.OOO Euro
    În spital se învârtesc afaceri de zeci de mii de euro. Businessurile pornesc de la un anunţ pe internet sau de la traficanţi-intermediari, care-şi agaţă clienţii disperaţi să cumpere un rinichi sau o bucată de ficat chiar pe holurile spitalului.
    Iata dece doctorul ” erou ” Zamfir care lucreaza la Fundeni nu a dat niciun fel de coordonate geografice privind locul accidentului aviatic din Munţii Apuseni.
    Radu Zamfir a Este medic specialist chirurgie generală din octombrie 2006 şi lucrează la Institutul Clinic Fundeni, în Laboratorul de Cercetare Chirurgie. El a participat la zeci, poate chiar sute de transplanturi alături de prof. dr. Irinel Popescu, şeful Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic Fundeni si unul din sefii mafiei de transplanturi.
    “Cordonatorul operatiei criminale la nivelul spitalului este Liana Gheorghe, şefa de la Hepatologie din Fundeni.”spune
    Richard Chiriac şi-a vândut anul trecut rinichiul drept pentru
    14.500 de euro .
    „La Fundeni e ca în piaţă la Obor. Trag ţiganii de tine, pe holuri, ca să-ţi vândă organe. Te întreabă cu cât ţi-ai găsit şi imediat vin cu un preţ mai mic. Cred că e o înţelegere între ţigani şi asistente, pentru că toată lumea vede, dar nimeni nu-i dă afară”, mai spune Richard.
    Ancheta ziaristilor straini aflati la Bucuresti continua.
    In curand noi desvaluiri dece Arafat nu a sunat la 112 si l-a anuntat pe Victor Ponta
    aflat intr-un studio TV.

    Robert Horvath Deva
    Corespondenta speciala
    New York
    http://devanewyork.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters