Pagini

marți, 6 august 2013

Românii plătesc cele mai mici tarife pentru convorbirile telefonice din UE (după lituanieni)

Costul convorbirilor telefonice în UE (euro cenţi/minut). Sursa: RCER/DigitalAgenda Scoreboard
Românii plătesc cele mai ieftine tarife pentru convorbirile telefonice din UE (după lituanieni). Cele mai scumpe convorbiri sunt în Olanda, cu 774% mai mari decât cele din Lituania.

"Aceste diferențe de preț nu pot fi explicate prin diferențe de calitate, prin diferențe privind costul de prestare a serviciului sau prin diferențe între țări în ceea ce privește puterea de cumpărare a consumatorilor.", se arată într-un comunicat al Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Luna viitoare, vicepreşedinta Comisiei Europene, Neelie Kroes, va prezenta un nou pachet legislativ "destinat să consolideze piaţa unică a telecomunicaţiilor".

La ce ne putem aştepta? Să vedem ultimele declaraţii ale doamnei Kroes: „Cele 28 de piețe de telecomunicații naționale din Europa nu aduc consumatorilor aceleași avantaje pe care le-ar genera o piață unică. Este esențial să se ia rapid măsuri la nivelul întregii UE pentru a realiza o piață unică veritabilă și un grad optim de conectare la nivelul întregului continent.”

Dacă diferenţele între extreme se vor micşora, atunci e de aşteptat ca tarifele UE să se apropie undeva spre zona medie, către 6-7 euro cenţi/minut, cu minime de 3-4 euro cenţi / minut şi maxime de 10-11. Asta ar însemna, în cel mai rău caz, o dublare a lor în cazul norocoşilor de români...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters