Pagini

marți, 19 iulie 2011

Salvaţi Roşia Montană! Azi.

Roşia Montană, centru. Foto: Călin Hera (2010)
Azi, marţi, 19 iulie, la ora 12.00, se adună în faţa Ministerului Culturii mai mulţi oameni care consideră drept periculos faptul că Direcţia  Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Alba a emis Certificatul de descărcare de sarcină arheologică pentru o parte din masivul Cârnic, monument istoric (amănunte aici şi aici). Ei vor cere demisia ministrului culturii, Kelemen Hunor (lider UDMR).

Ce înseamnă ceea ce a decis DJCPN Alba? Nimic spectaculos. Doar că RMGC a mai făcut un pas pe drumul către ţelul suprem: exploatarea de la Roşia Montană, cu tot ce implică ea (cianuri, munţi pulverizaţi ş.a.m.d.). Altfel spus, mai e puţin până când cei patru munţi vor începe să dispară.


Uneori mă mir că măreaţa operă nu s-a desăvârşit încă; sprijin politic a fost suficient, oamenii de la RMGC au fost extrem de darnici, au avut campanii media eficiente, au cumpărat cam tot ce au vrut, de la localnici la trusturi media şi jurnalişti (există şi câteva notabile excepţii). Ceea ce mă emoţionează însă este faptul că există organizaţii nepolitice şi oameni simpli care încă luptă pentru ceea ce e drept. Aşa că vă invit la ora 12.00 la Ministerul Culturii.

NOTĂ. Aflu că mâine, 20 iulie, e anunţat un protest la Cluj, în Piaţa Unirii. De ţinut minte!

UPDATE. Kelemen Hunor face o declaraţie albă: "Este o procedură legală care a respectat toate etapele necesare. Nu pot oferi mai multe detalii. În momentul în care se va parcurge o nouă etapă, atunci voi oferi alte informaţii."(declaraţia completă aici).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters