Pagini

joi, 17 februarie 2011

Înlăturarea cuplului Stancu&Ursu si independenta înjurăturilor pe forumurile ziarelor

Privesc înjurăturile de pe forumul evz.ro cu o oarecare mâhnire, recunosc. Regret dacă sunt cititori care s-au simtit jigniti de cuvintele mele, dar rămân la părerea că a te bucura de necazul altuia e dovadă de sărăcie de duh. Si, da, felul în care au fost înlăturati cei doi (Stancu si Ursu - pe care, mărturisesc, nu-i prea urmăream) nu e de bun augur. Tare mi-e teamă că va urma un an si jumătate încă si mai teribil pentru presa din România decât perioada de criză economică. Tare mi-e teamă că independenta presei nu va mai fi nici măcar un deziderat, ci doar, eventual, o amintire.

Mai jos este Tableta TV care mi-a adus vreo 125 de înjurături urâte.

Aceia care se bucură că doi jurnalişti au fost înlăturaţi fără explicaţii sunt săraci cu duhul. Pot să-ţi placă sau pot să nu-ţi placă Oana Stancu şi Adrian Ursu. 
Poţi să fi urmărit sau nu emisiunea lor ("Ora de foc", Realitatea TV). Dar nu poţi spune, dacă te pretinzi om echilibrat, "Bine le-au făcut!". Nu poţi să te bucuri, ca prostul, că "oamenii lui Vântu" (deci anti-Băsescu) îşi merită soarta. 
Nu aduceţi în discuţie, vă rog, faptul că Stancu şi Ursu ar fi "din altă ligă", "standard mediu" ş.a.m.d. Nu despre asta e vorba. Atunci când li se taie microfonul "uite-aşa" unor voci importante (apreciate ori detestate) ale unei televiziuni de ştiri, e o veste proastă, dacă priveşti dinspre libertatea de exprimare.

2 comentarii:

  1. N-am sa le plang de mila celor 2 ziaristi, ptr mine credibilitatea lor profesionala e zero.
    Sunt de acord insa ca ziaristii sunt tot mai vulnerabili in fata abuzurilor patronilor lor. Mai vulnerabili chiar decat in fata puterii politice.
    In acest moment nu cred ca mai putem vorbi de independenta jurnalistului decat in cazuri punctuale.
    Singurul sprijin pe care il poate primi un ziarist e de la colegii de breasla. Din cate se observa si in cazul Stancu&Ursu, nu prea mai exista nici asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. vivat, sunt de acord cu punctul de vedere exprimat de tine.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters