Pagini

joi, 10 septembrie 2009

Este anti-Băsescu un scelerat?

Scrie H.R. Patapievici un editorial foarte convingător în Evz. Titlul e vandabil - Este Băsescu un scelerat?. Întrebarea e retorică, răspunsul indus e că nu.

Povestea pleacă de la niste huiduilei în Ateneu. După un conert dirijat de Maxim Vengerov, artistul a primit o decoratie, de la Traian Băsescu, presedintele. Publicul a huiduit. Vengerov s-a speriat. N-o mai pătise. Apoi i s-a explicat că huiduitul e Băselu.

Apoi, Patapievici zice, ajutat de talent si de eruditie, că Băsescu e prezumtiv vinovat, singurul român care are acest ghinion. Si mai vorbeste, pe final, despre spălătura de creier anti-Băsescu. Aici mi se pare că a exagerat. A scrântit-o. Încerc să-mi păstrez obiectivitatea. Încerc să scrutez situatia, negura, meandrele concretului si subtilitătile sale. Si în argumentele pro-Băsescu observ miros de creier spălat, fi-ar să fie!

2 comentarii:

  1. intrebarile filosofice ale fizicianului sunt cam retorice,DA!
    basescu e cam scelerat pe ici pe colo , prin partile esentiale, dar totusi ar trbui verificat nu de un fizician ci de o echpa de shrinks
    garda intelectuala a probasestilor e tatre prompta si pe faza, la obiect si la ordin

    RăspundețiȘtergere
  2. @Anonim: Nu cred că e la ordin, în orice caz nu în sensul propriu. E mult de discutat aici, dar nu e „la ordin”. E cel mai simplu să spunem, când cineva are o altă opinie si si-o exprimă, că o face la ordin.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters