Pagini

miercuri, 27 mai 2009

Dragă PDL, dacă poti alimenta candidatura?

Traian Băsescu a tinut să rsăpundă astăzi, înainte de plecarea în Grecia, unui articol din Evz care pornea de la notitele cu care presedintele a iesit de la întâlnirea cu parlamentarii PDL.

În carnetul de notite, fotografiat de Răzvan V., era scris „Candidatura mea trebuie alimentată de PDL”. Băsescu a replicat azi dimineată că, în realitate, scria„Candidatura - nu trebuie alimentată de PDL”.

Concluzia lui - ziarul puilor născuti vii dezinformează cu bună stiintă.
Două precizări:

1. Înscrisul nu e atât de descifrabil încât să nu existe echivoc. Se poate accepta că era scris asa cum spune Băsescu (poate fi o variantă chiar mai logică). Asta nu schimbă datele problemei; Traian Băsescu una spune (că nu-l bate acum gândul unei candidaturi, e preocupat de marile probleme ale tării) si alta face (discută strategii de campanie cu oastea pedelistă).

2. Ziarul puilor vii era mult mai aproape de această etichetă într-o vreme în care găzduia celebrul interviu al lui Traian Băsescu (luat de Claudiu Săftoiu), interviu care a dus la căderea guvernului Ciorbea.

Discursul de dimineată al presedintelui mi-a mai atras atentia printr-un amănunt interesant. El a vorbit, cu vădită iritare, despre „politicieni care începuseră să facă declaratii” în numele lui. S-a referit, fără dubiu, la Theodor Stolojan (care i-a anuntat candidatura) si Radu Berceanu (care a spus că întârzierea anuntului e doar o strategie). Mă astept ca Berceanu si Stolojan să fi fost trecuti pe răboj. Pariu că vor fi maziliti în următoarea perioadă?
NOTĂ. Iertati-mi gluma slabă din titlu. N-am putut să nu-mi amintesc biletelul lui Tăriceanu. Oricum, „alimentarea” candidaturii tinde să devină o nouă expresie celebră.

2 comentarii:

  1. Bun articolul, bine vazuta "alimentarea". Va avea mult de furca Base ca sa se "realeaga". Prea si-a dat in petec in toti anii astia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Geocer, pentru apreciere. Da, si eu cred că se joacă finala prezidentialelor, nu e nimic stabilit deja.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters