Pagini

miercuri, 8 aprilie 2009

Ştiri non-grata la Chişinău

Veştile de la Chişinău sunt bizare. Pe de o parte, sunt cele primite prin intermediul agenţiilor de presă ruseşti. Potrivit paginei online a RIA Novosti, Republica Moldova ar fi decis introducerea regimului de vize în relaţia cu România, pe fondul protestelor violenţe din ultimele zile. Cică aşa ar fi declarat Voronin. Citatul conţine încă o informaţie-şoc: ambasadorul român a fost declarat persona non-grata.

"Am decis să introducem vize în relaţia cu România. În plus, ambasadorul român în R.Moldova a fost declarat persona non grata", ar fi declarat Voronin.

Pe de altă parte, jurnaliştii de la Chişinău spun că nu e adevărat, că e vorba de petarde ruseşti. Jurnal de Chişinău, editia online, îl citează pe secretarul ambasadei României, Ioan Gaborean: „Informatiile potrivit cărora ambasadorul României Filip Teodorescu a fost declarat persona non grata de către autorităţile moldoveneşti sunt false”.

Nu ştiu dacă sunt petarde sau nu. Dar cred că Voronin nu mai ia decizii la această oră, cred că e pe pilot automat.

NOTĂ. Ştirile de pe Jurnal de Chişinău - online nu pot fi accesate de la Bucureşti.





UPDATE. Ministerul moldav de externe confirmă expulzarea ambasadorului Filip Teodorescu, pentru „acţiuni incompatibile cu activitatea diplomatică”. Teodorescu nu trebuie să plece singur din Basarabia (în termen de 24 de ore), ci împreună cu „Ministrul-consilier al Ambasadei, dl Ioan Gaborean”.

UPDATE1. Jurnal de Chişinău: Şeful comisiei Dumei de stat pentru relaţii cu CSI, Aleksei Ostrovski, a făcut o legătură directă între evenimentele de la Chişinău si influenţa unor forţe externe, şi anume de servicii speciale occidentale. Un ajutor important este acordat şi de anumite forte din Romania, care vrea sa inghita Moldova pentru a crea un nou stat in aceasta regiune.
Se joacă tare!

UPDATE2. Voronin e un erou. I-a spus lui Kalman Mizsei, Reprezentant Special al UE la Chisinău, că, „urmare a acţiunilor violente de protest desfăşurate ieri, 7 aprilie el, în calitatea sa de comandant suprem al Forţelor Armate, conştient a încălcat, cel puţin, două articole din legislaţia naţională, în vederea neadmiterii aplicări forţei şi vărsărilor de sînge în stăvilea dezmăţului protestatarilor şi vandalizării a două instituţii importante în stat cum sînt edificiile Preşedinţiei şi Parlamentului.”

UPDATE3. Am aflat de pe site-ul Ministerului moldav de Interne un „apel către părinţi, pedagogi şi alte persoane responsabile să nu admită implicarea elevilor şi studenţilor la acţiuni de destabilizare a ordinii şi securităţii publice”. Părinti si bunici, fiti patrioti, că si-au luat-o în cap copiii vostri care vor libertate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters