Pagini

marți, 17 noiembrie 2015

Jipa, jap la Justiție!

Senatoarea Jipa, care a trecut pe la PRM, PSD, PP-DD și UNPR
Partea întunecată a Parlamentului a fost reprezentată la audierile de luni după-amiază de senatoarea Florina Jipa (secondată de senatorul Şerban Nicolae). Parcă toate energiile s-au concentrat pe discreditarea și respingerea Cristinei Guseth, prima nominalizare la Justiție.


Mulți au criticat prestația doamnei Guseth la audieri. Eu am văzut o reprezentată a societății civile emoționată de importanța momentului (nu e de colo să fi la un pas de Guvernul României, deși nu ți-ai propus asta vreodată, dar ai zis că acum e momentul să pui umărul) și intimidată de câțiva, scuzați, neciopliți.

Chiar dacă are stomacul tare, în urma a aproximativ 20 de ani de luptă cu comuniștii pe stil nou care au înnăbușit România, Cristina Guseth s-a pierdut în fața tupeului celor care atât știu: să dea din gură. Printr-un proces ciudat, câțiva parlamentari care ar fi trebuit să, vorba unei predecesoare, facă ciocu'-mic, au ridicat glasul ca să scape de un ministru care ar fi acționat inclusiv întru reducerea privilegilor lor în fața legii. Au luptat din răsputeri împotriva unui inamic personal și inamic al sistemului găunos pe care îl servesc. Mobilizarea a fost uriașă (cei care au urmărit emisiunile de la Antena 3 și România TV știu ce spun).

Şi au răzbit...

Vedeți cine se bucură azi.

A ieșit în evidență o doamnă senatoare Florina Jipa, aflată la al patrulea partid (PRM, PSD, PP-DD, UNPR).

Florina Jipa, dacă ați uitat-o, este cucuoana care l-a dat cu mir pe junele Dan Şova atunci când colegii lui, parlamentarii, votau împotriva începerii urmăririi sale penale (dosarul de corupție în care e implicat și prietenul lui, Victor Ponta). O vajnică apărătoare a dreptății, deci. Atunci când unii sunt mai cu moț decât ceilalți, deși mai corupți - desigur, cu rezerva corespu nzătoare aplicării prezumției de nevinovăție.

În fine, dar nu în ultimul rând, doamna Florina este soția lui Cristian Jipa, "judecătorul lui Cătălin Voicu", sancționat de CSM pentru asta. Mai multe detalii într-un articol din Gândul. Priviți-o. Vă imaginați ce discută cei doi Jipa acasă, în bucătărie? V-ați lăsa pe mâna doamnei Jipa?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters