Pagini

luni, 16 noiembrie 2015

De la Bușoi la Nicușor Dan, via ministrul ratat al Sănătății

Aproape ministrul Andrei Baciu (stânga) și aproape candidatul PNL la Primăria Bucureși, Cristian Bușoi
Desigur, Andrei Baciu nu și-a pierdut nominalizarea la conducerea Ministerului Sănătății din cauza chiloților și nici fiindcă, așa cum se împăunează Liviu Dragnea, s-a oripilat PSD-ul, ci fiindcă nu dovedise în vreun fel că ar avea vreo pregătire care să-l recomande pentru funcția respectivă. Vlad Mixich a explicat foarte bine asta, nu mai insist.

Pățania care s-a stins la timp, nu însă fără a lăsa urme, vorbește însă despre altceva: despre o stângăcie inimaginabilă la un personaj de la care bună parte a romnilor are așteptări uriașe - tehnocratul pur-sânge Dacian Cioloș, școlit în capitala Europei, cel care le va arăta tuturor cum se fac lucrurile ca la carte. Exponentul nr. 1 al României lucrului bine făcut. Ați prins ideea.

Cum de s-a lăsat Dacian Cioloș tras pe sfoară?

Există destule informații care sugerează că tânărul Baciu a fost una din propunerile venite de la PNL. Nu se știe dacă numele lui Baciu a fost rostit de doamna Gorghiu, de dl. Blaga sau doar de însuși dl Bușoi. Ei între ei știu cine a venit cu ideea și cât de mult sau de puțin a fost această idee discutată și asumată în cunoștință de cauză. Nu e important numărul de refuzuri din partea posibililor miniștri ai Sănătății cu care ar fi vrut să defileze PNL în fața premierului și pe care să și-i asume ulterior, în eventualitatea că ar fi performat suficient de bine încât să reprezinte potențial de creștere electorală. Nu știm de exemplu dacă dl. Şerban Enescu s-a aflat printre ei; poate că da, poate că nu. O personalitate de talia lui nu ar fi stârnit proteste nici în interiorul sistemului, nici în afara lui.

Important, pentru analiza internă a PNL, este faptul că a ieșit în afară o astfel de enormitate, care a generat un asemenea val de miștocăreală pe Facebook și Twitter încât dacă dl. Cioloș nu l-ar fi retras, cam cu coada între picioare, pe tânărul chirurg fotomodel, liberalii ar fi avut de suferit enorm. Așa, s-a râs un pic și gata. Cu condiția ca acolo, în interior, oamenii se se privească unii pe alții și să spună: gata, ce dracu'! Ce-i cu amatorismul ăsta? Bușoi, treci în genunchi pe coji de nucă, dă jos afișele cu care ai împânzit Bucureștiul și mai stai o tură, că nu vreme să ne asumăm prostiile tale de adolescent întârziat atunci când va fi să fie! 

Altfel, Dacian Cioloș a început cu stângul și a pierdut o importantă bătălie de imagine pe mâna liberalilor. Un argument în plus că de acum înainte se va uita de trei ori înainte de a spune DA vreunei propuneri PNL. Ar trebui să fie la fel de circumspect și în privința PSD și, cine știe, dacă nu mai face gafe de junior, poate la anul pe vremea asta va băga în Parlament un partid nou-nouț (sau va prelua unul condus amatorist).

Cort electoral Nicușor Dan. Foto cu telefonul: Călin Hera


Până una-alta, pe culoarul lăsat liber de Bușoi, care nici nu a apucat să alerge că s-a și împiedicat, tocmai s-au instalat corturile de campanie ale lui Nicușor Dan. C-așa-i pe Str. Facebook.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters