Pagini

luni, 31 august 2015

Cine îl împinge de la spate pe Piedone (anti-advertorializare politică)

Mașinuța primarului Piedone, cu doi voinici putere. Foto cu telefonul: Călin Hera
În cazul primarului Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, există percepția că a crescut pe propriile-i picioare. A fost o achiziție pentru partidul Antenelor, a fost locomotivă, nu vagon. Cel puțin aceasta a fost mereu percepția.



Duminică seara, după emisiunea-advertorial de la Realitatea TV, l-am văzut pe Piedone într-o ipostază ușor penibilă, de vagon. Prima oară, a trecut în viteză pe o alee de lângă roata din Parcul Lumea Copiilor. În viteză, la volanul unei mașinuțe de parc a Poliției locale. În ce calitate?, aș fi întrebat, dacă aș fi apucat să am pe cine întreba. Câteva minute mai târziu, ocazia s-a ivit din nou. Dar m-a pufnit râsul.

Oamenii de bine l-au dus pe Piedone până la Roată. Foto cu telefonul: Călin Hera


Marele primar de sector, viitor candidat la Primăria ocupată de Sorin Oprescu, era tot la volanul mașinuței cu însemnele poliției, dar la deal. În spate, trei domni împingeau din greu vehiculul, care nu mai putea singur. „Râde lumea de noi”, a remarcat unul, cu jenă, în timp ce primarul vorbea sever la telefon, probabil cu polițistul care ar fi trebuit să folosească mașinuța, căruia îi ordona să meargă să amendeze pe cineva.

Când a ajuns pe muchia dealului, distinsul Piedone și-a dat seama că e fotografiat. „Îmi trimiteți pe mail?”, m-a întrebat. „Nu, pun pe Facebook”, am răspuns.Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a lăsat să se înțeleagă duminică, într-o emisiune-advertorial la Realitatea TV, că ar cam candida la Primăria Generală a Capitalei, dacă va fi sprijinit de un partid mare (de toate, a zis el, dar asta doar ca să ridice potul).

Primarul Piedone, la volanul mașinuței Poliției locale. Foto cu telefonul: Călin Hera


Lăsând bășcălia la o parte (consider că e bășcălie să mergi la plimbare cu mașina poliției), merită atenție lansarea unui personaj cu oarecare notorietate în cursa pentru scaunul ocupat încă de Sorin Oprescu. Lista candidaților e lunguță, unul în plus sau în minus nu înseamnă nimic, dar nu e foarte uzual ca un politician de prim-plan (vrem nu vrem, un primar de sector se încadrează în această categorie) se autopropună atât de străveziu, în direct, la o oră de vârf. Piedone a făcut-o, ceea ce înseamnă ori că a bătut deja palma măcar cu o grupare din PSD, UNPR sau PNL, ori că e un pic disperat să găsească o gașcă nouă.

De urmărit.

Pe de altă parte, se observă cu ochiul liber că televiziuni și ziare din România se pretează din ce în ce mai mult la exerciții de advertorializare politică deșănțată, fățișă, penibilă.

Politicianul campion la așa ceva este Gabriel Oprea. Vorbim despre un lider al traseismului politic românesc. De duminică, Popescu-Piedone îi suflă în ceafă. Cei doi nu aleargă pe același culoar, dar nu s-ar mira nimeni dacă, la ora întrecerii oficiale, vor purta același tricou. Căci UNPR-ul traseiștilor are ambiții să devină partid mare - ceea ce România merită, ar pune cinicii.

E adevărat, Piedone aleargă împins din spate. De către cine? Că doar n-or fi doar cei doi angajați ai primăriei sectorului 4 (sau ai Poliției locale?).

NOTĂ. M-aș bucura dacă ar porni o campanie de anti-advertorializare politică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters