Pagini

miercuri, 22 ianuarie 2014

Tragedia din Apuseni. Cuţu-cuţu sau mic studiu de caz despre un monument de prostie

Un text care n-ar fi tebuit să existe (prinscreen de pe site-ul Cuţu-Cuţu)
Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu am crezut iniţial că e vorba de o glumă nereuşită a prietenului Eftimie. Dar el face rareori glume nereuşite (are această calitate, da, dar să nu-i spuneţi). Hai, măi, chiar aşa?, mi-am zis. Şi am căutat sursa. Aşa am ajuns la pietricel, cel care a observat că Asociaţia Cuţu-Cuţu (sau doar distinsa preşedintă a Asociaţiei), are o poziţie în cazul accidentului aviatic din Apuseni. Comentariul lui pietricel e mult mai rervat decât al lui Ovidiu E. Chestie de temperament. Amândoi sunt însă la fel de neplăcut impresionaţi (sic!) de ceea ce a putut născoci mintea doamnei Marcela Pisla, pres.

Vă las să citiţi textul "Să nu ucizi..." (redau doar un fragment), construit după ideea că Adrian Iovan şi-a căutat-o. Cum aşa? Simplu, arată doamna Pisla: a împuşcat mortal un om şi-un câine. Omul ca omul, dar câinele?! Doamna care a produs textul relatează pe larg poveseta potrivit căreia pilotul Iovan a omorât un maidanez în Otopeni.


"Daca ar exista o justitie divina atat de prompta, ar insemna ca foarte multe alte persoane, avand "la activ" mult mai multe persoane si animale ucise, ar muri si ei curand, spre satisfactia revoltatilor. Lucru evident, utopic.
Asteapta totusi Dumnezeu candva la cotitura? L-ar fi sprijinit oare Dumnezeu mai mult si pilotul ar fi fost in viata acum, daca ar fi pretuit viata mai mult? Daca n-ar fi folosit pistolul atat de usor? Daca ar fi considerat viata un miracol de care n-ai voie sa te atingi? Omul nu poate crea nici macar un tantar, daramite un om sau un caine. "E mare pacat sa ucizi un caine" spun vorbe din batrani si anumiti parinti ai bisericii. "

Ca s-o parafrazez pe distinsa, e mare păcat să gândeşti aşa. Şi mare prostie s-o scrii. În fine, e de-a dreptul o tâmpenie să publici aşa ceva pe site-ul instituţiei de a cărei imagine răspunzi. Nu ştiu cum sunt organizaţi oamenii ăia acolo, dar doamna Pisla ar trebui să aibă de furcă, pentru că a afectat grav imaginea instituţiei. Oricum, oamenilor ălora le trebuie cineva care să se ocupe zdravăn de PR.

P.S. Oare doamna Pisla se gândeşte cumva că tpţi cei care mor în accidente o păţesc pent că vor fi ucis, la viaţa lor, vreun ţânţar sau, Doamne fereşte, vreun purice care sărea ţanţoş pe vreun biet câine?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters