Pagini

miercuri, 30 octombrie 2013

Victor Ponta la Indagra. Bio PR supravegheat discret de soţie


Premierul Victor Ponta (centru) în timpul unui eveniment PR supravegheat discret de Daciana Sârbu (blonda din dreapta, din spatele cozonacului, dacă nu v-aţi dat deja seama). Printscreen realitatea.net
Premierul Victor Ponta şi-a făcut azi datoria de premier vizitând Târgul Internaţional Indagra 2013. L-a însoţit, firesc, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Primul-ministru a venit la Romexpo direct de la Ploieşti, unde inaugurase o linie aseptică la Coca Cola. După Indagra a urmat, la guvern, întâlnirea cu Neelie Kroes, vicepreşedintele Comisiei Europene responsabil pentru Agenda Digitală (aici aflaţi ce a spus cu acest prilej). Un om activ, premierul, şi foarte prezent.

Am un mic asterisc. Mă refer la momentul Indagra, unul foarte interesant dacă-l priveşti dintr-o perspectivă PR, aşa cum a fost în realitate.
Am discutat cu câţiva expozanţi, care auziseră că premierul va veni ş îşi imaginaseră că, cine ştie, le va vizita standurile, îi va băga cumva în seamă, va transmite un mesaj, o încurajare. E drept, au existat şi două-trei voci mai cinice, gen "N-a mai tăiat o panglică şi ministrul Agriculturii, dimineaţă?!", "Taie o panglică şi mai pune o taxă", respectiv "Staţi liniştiţi, vizitează doar standurile celor cărora vrea să le facă publicitate". Oameni răi, pricinoşi.

Aceasta a fost atmosfera dinainte de sosirea premierului. Atmosferă animată doar de o mică-mică vâlvă (o doamnă blondă urmată de un alai micuţ şi două-trei camere video - voi vorbi mai târziu despre asta), de inaugurarea matinală făcută de ministrul Constantin şi tarabele cu produse tradiţionale (irezistibile), respectiv animalele aduse la intrarea în expoziţie. Oameni gospodari.

Asta a fost pregătirea. Vizita la Romexpo a premierului a fost rapidă, centrată, aşa cum am spus, pe evenimentul PR: Victor Ponta a venit la târgul agricultorilor să taie o panglică împreună cu ambasadorul Franţei, Phillippe Gustin. Înainte de panglică: două tinere în costume tradiţionale româneşti, cu foarfecele necesare (îmi cer scuze că n-am fotografiat).Dincolo de panglică, standul Carrefour. Găselniţa: lanţul francez de hipermarketuri va vinde în magazinele din România produse bio româneşti. Oau, ce ştire! Oameni cârcotaşi.

Celor care nu ştiu încă le spun că domnii şi doamnele de la Carrefour sărbătoresc în această perioadă "50 de ani de grup Carrefour în lume" printr-o serie de promoţii "incendiare". Şi ce poate fi mai incendiar decât să-ţi vină premierul la stand? Şi să vorbească frumos despre orice, n-are a face despre ce - de exemplu despre produsele bio, dublarea suprafeţei cultivate cu aşa ceva (probabil prin ordonanţă de urgenţă) şi alte glumiţe consemnate de jurnaliştii care s-au înghesuit la eveniment (să-mi spuneţi dacă aţi râs!). Nu contează subiectul, contează să fie lume multă, să se facă fotografii la stand cu aşa oaspeţi de seamă, să rezulte câteva articole prin ziare şi imagini la televiziuni. Meserie! Oameni invidioşi.

Serios vorbind, mie mi-a plăcut. Organizarea a fost reuşită, toată lumea e mulţumită. Inclusiv, presupun, Daciana Sârbu, care a părut a supraveghea totul cu discreţie. Sosită la faţa locului cu vreo 20 de minute înaintea soţului, doamna europarlamentarul a părut, în orice caz, să fie mult mai implicată în subiectul bio. Desigur, datorită calităţii de membru în Comisia pentru mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară din cadrul Parlamentului European. Oameni cu vocaţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters